PRONOVIAS PŘEDSTAVILA V MILÁNĚ OCHUTNÁVKU KOLEKCE 2018


Začátkem března v milánském salonu v ulici San Pietro all´Orto, představila Pronovias novou řadu svatebních šatů 2018. Celá kolekce bude oficiálně představena 28. dubna v Barceloně, na vždy velmi očekávané světové premiéře v Národním muzeu Katalánka, která tradičně uzavírá mezinárodní svatební veletrh Barcelona Bridal Fashion Week.

Silueta mořské panny zůstává typickou pro španělskou značku, doplňují ji novinky: krystalové ozdoby jsou ještě bohatší a květinové krajky se maximalizovaly. Pronovias zařazuje také novou látku: brokátový krep.


Ve srovnání s tím, co bylo v kolekci Pronovias 2017 se pro nový rok kreativní ředitel španělského módního domu, pan Hervé Moreau, rozhodl inovovat nuance, modely ozvláštnit a odlehčit. To se očekávalo, neboť kolekce 2017 je stále velice úspěšná.


V kolekci Atelier Pronovias 2018 najdete:

Rafinovanější siluety.
Při zachování vzezření sirény je tu nová hra s proporcemi, se sklady, přehyby, otvory a průhledy, s důrazem na záda, kdy se nohy stávají protagonistkami sexy štěrbin. Samostatné jsou vnitřní korzety.


Ramínka alá spodní prádlo.
Vidíme nařasená jakoby náhodou padavá ramena. I nejromantičtější šaty zdobí ověsy v tomto stylu.

Variabilní šaty.
Je navázáno na úspěch konvertibilních šatů, u kterých lze kombinovat živůtky i sukně či vrstvit nebo snímat jednotlivé stupně.

Barevné paletě nadále dominuje lomená bílá (teplá),
od světlé po slonovou kost.


Pronovias 2018, šperky a květiny, stále více a více ozdob.

Nová kolekce Pronovias 2018 se zaměřuje především na detaily. Na šperky a výšivky. V případě aplikací z krystalů - drahokamů, se ocitnou na ramenou i na celých zádech. V některých případech dokonce aplikace přebírají roli látek ve výplních dekoltu a zad.

Krajky vévodí. 
Hlavně v podobě květin, avšak oproti 2017 jsou větší a dominují.


Nový materiál.
Pro rok 2018 Pronovias debutuje s novou tkaninou, krep brokátem. Je velmi elastický a vizuálně vytváří reliéfní vzor. Skvěle se snoubí s moderní gázou, šifonem, saténem, organzou a hedvábím mikado. Důmyslným využitím přirozených vlastností těchto materiálů ve střizích nastolila Pronovias v roce 2017 nové trendy na světových molech.

Kolekce BB capsule.
V luxusních prostorách salonu Pronovias v Miláně byly vystaveny i modely z tzv. BB capsule vintage kolekce. Dominuje v nich krajka Chantilly, a střihy si pohrávají s rafinovanými závěsy, vrstvením a ornamentálním vyzněním přední strany šatů.


Pronovias myslí na maminky nevěst a družičky.
Slavné jsou i Pronovias kolekce společenských šatů, It´s my party.
Na akcích roku 2018 jejich nositelky opět nepřehlédnete díky reliéfním barevným květinovým a pastýřským motivům, jež u některých modelů tvoří celý živůtek. Květinové ornamenty i kombinace barev jsou však nahony vdálené od laciné běžné produkce.


foto: (c) Pronovias 2017
text: volný překlad Viktor Blažek

Oblíbené příspěvky