O SVATEBNÍ MÓDĚ S NÁVRHÁŘEM HERVÉ MOREAU


Jaké šaty by podle Vás mohly zvednout sebevědomí bázlivým nevěstám?Myslím si, že je velmi důležité, aby šaty podpořily osobnost nevěsty. Cestou k sebedůvěře je cítit se dobře. Nejdůležitější je, aby se nevěsta cítila pohodlně po celou dobu. Musíme myslet na všechny pocity a emoce, které ten den bude prožívat a pokusit se jí pomoci projít svým velkým dnem bez obav ze šatů. Pomoci jí vypadat úžasně a být sama sebou.

Proč kladete takový důraz na záda šatů, proč je u Pronovias důležitý "Exit Dressing"?
Příchod nevěsty je velmi okázalý. Důležitější jsou však záda, která vnímají všichni hosté během obřadu. A Pronovias na to nezapomíná. Proto klademe takový důraz na detaily zad a vleček. Bohatost a délka vlečky jsou rostoucím trendem a velmi charakteristické pro naši kolekci. Tvořivý, jedinečný a elegantní svatební styl přináší variace materiálů, prolínání crepu, krajky a tylu.

Hervé & Irina
Čím se liší britské nevěsty od těch z jiných zemí?
Britský styl byl vždy znám pro svou eleganci, klasickou přirozenost a historickou úchvatnost. Ale dnešek, to je městský styl Londýna, Cool, Punk a hlavně se odlišovat. Nabízíme rozličné styly, které se nevěstám líbí. Na jedné straně klasické, romantické šaty, na straně druhé, tzv. siluetu mořské panny s úžasným tattoo efektem, tvořeným tylem a krajkovými aplikacemi.

Který model, podle Vás, může oslovit nejvíce britských nevěst?
Crep je jedním z materiálů, které tvoří základ kolekce. Stejně tak i taft a šifon, jenž vnášíme do těchto nových rób. Ale krajka, to je základní materiál Pronovias. Používám ji na prosvětlení. Používáme unikátní a speciální zpracování, které činí každé naše šaty jedinečnými. Naše modely jsou tvořeny krok za krokem v našem ateliéru v Barceloně a každá drobnost jim dodává na jedinečnost. Nový "Vintage styl" by mohl být tím proudem, který osloví nejvíce britských nevěst.

Máte své favoritky pro opravdu moderní ženu?
Užití crepových materiálů je jedním z největších trendů. Modely plné elegance. Moderně pojaté, aby vyzvedly nevěstu. V této kolekci (2017) favorizuji kombinace crepu a krajky. Objevují se i na posledních šatech předvedených Irinou Shayk na fashion show. Ale, jak jsem již řekl, perfektní, dokonalé šaty jsou pro mne ty, v nichž se nevěsta bude cítit pohodlně, elegantně, moderně a šťastně.

Exit Dressing
Co Vás inspirovalo na začátku této kolekce?
"Lé Ciel" (nebe), to je název představující novou kolekci 2017 Atelieru Pronovias. Je inspirována kouzlem hvězdné noci. Šaty prozářené svým vlastním vnitřním světlem jsou splněním snů nevěst o jejich velkém dni. Nová kolekce hledá nové typy objemných, bohatých šatů, hledá pouzdrové siluety s objemem po stranách i v zadu, ale ne vpředu. Je inspirována "červeným kobercem". Inovativní výšivky, stejně tak i střihy, materiály a barvy, peří, hedvábná nit a smaragdově zelené kameny, jsou prvky, které prochází napříč celou kolekcí. Dělají jeden každý model luxusním a ryze ženským.

Čím ještě se liší tato kolekce od předchozích?
Dnešní dívky většinou vědí, co chtějí. Mají nové ikony, jsou to sebevědomé, sexy a smyslné ženy, které nepožadují velké princeznovské šaty. Proto jsme přetvořili klasický objem na transparentní prosvětlené šaty, které si přesto zachovávají velké sukně. 

Přejeme si dál přinášet romantiku i klasický styl. Zároveň však více moderních a zcela nových prvků. Vytvořili jsme nové trendy tak, aby si mohly vybrat nevěsty z celèho světa.

Rozhovor Hervé Moreaua pro britský časopis Brides, 
11.5.2016, foto: (c) Brides, Pronovias, volný překlad Jitka Neznajová




Oblíbené příspěvky