HERVÉ MOREAU

Hervé Moreau
Modré oči, prošedivělé vlasy, vyjadřující jistotu. To je Hervé Moreau, kreativní ředitel Pronovias. Narodil se ve francouzském Nice v roce 1971, jeho životním krédem je respekt.


Vystudoval oděvní design v Nice. Na dalších 15 let se stal návrhářem módního domu Jean Louis Scherrer, kde tvořil pod kreativní ředitelkou Stéphane Rolland. V roce 1980 získal módní dům Scherrer prestižní ocenění Dé D’Or, udělované v oblasti haute couture. Zakladatel tohoto módního domu získával zkušenosti u samotného messiour Dior. V roce 2010 přešel pod japonský módní dům Matsuo, kde pracoval ve svatebním oddělení. Od roku 2015 je kreativním ředitelem Pronovias.

Pracovní den Hervé Moreaua začíná v 9 hodin, kdy začíná skicou, náčrtem návrhu budoucích šatů na papír.






Návrhář společně s modelářem oděvu sami rozhodují, který z návrhů si zaslouží další rozpracování. Pak modeláři model na papíře realizují z plátna a poté (tomuto poslednímu kroku se v módním žargonu říká “toile” ) se model testuje na figurínách. Když je shodný s kreslenou předlohou, nastupují na scénu švadleny. Ty pak zpracovávají finální podobu daného modelu. To je v krátkosti typický postup u vysoké módy, tzv. haute couture.


Děkujeme a tleskáme.
Vlajková loď koncernu San Patrick, S.L. - Pronovias, v podobě značky Atelier Pronovias, jejíž vznik se datuje právě příchodem Hervé Moreaua do Pronovias, je skutečně vlajková. 
Finální model letošní přehlídky Ateliéru Pronovias nám vyrazil dech. Většinou od posledních šatů přehlídky očekáváte nějaký velký, skutečně pompézní model. Ale tady... na molo vstoupily zcela jednoduché, štíhlé šaty. Naše oči nevěřily, dále hledaly na začátku mola. Nestojí teprve tam ten skutečně poslední model kolekce Atelier Pronovias 2017? Ne. Když v tom... úžasná Irina Shayk ukazuje záda tohoto modelu. Dívá se na nás se shovívavým úsměvem... Mohli jsme jí v očích číst:"To koukáte, co?!" Ano. Koukáme a žasneme. Toto je skutečná VLAJKOVÁ LOĎ. Zepředu, jednoduché, krepové. Na zádech z ramen dozadu padají dvě trojúhelníkové plachty - kosatky. Mezi nimi je ukryt poklad: Zadní díl z jemného transparentního tylu s krajkovými aplikacemi. 
Jako hvězdy na noční obloze září kamínky na celých zádech, přecházejících do dlouhé vlečky.
Tleskáme a velice děkujeme, Hervé... Pryč je opulentnost, přichází věk dokonalosti.
Jitka Neznajová

Oblíbené příspěvky